Pripraviť chutné pečené kurča zvládne každá gazdiná. Ak však s obľubou experimentujte s novými chuťami, máme pre vás skvelý tip na vylepšenie tejto klasiky každej domácnosti. Cibuľka mu dodá skvelú chuť, rozmarín rozvonia celý váš príbytok a vaše chuťové bunky budú tancovať jedna radosť.
Prípravu zvládnete v jednej zapekacej mise, čo vám skráti čas strávený v kuchyni. Uľahčite si varenie a doprajte svojej rodine mňamku, ktorú si budú pýtať stále!
Potrebujete (na 2 porcie):
- 500 g kurčaťa alebo kuracie štvrte
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 1 PL roztlačeného cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL oleja
- kúsok masla
- 4 stredné cibule
- 1 PL medu
- 1-2 vetvičky rozmarínu
- soľ podľa chuti
Postup:
- V menšej miske si pripravte marinádu. Zmiešajte mletú papriku, cesnakovú pastu a citrónovú šťavu. Ak obľubujete exotické chute, môžete pridať kúsok zázvoru.
- Zmesou potrite pripravené umyté mäso a nechajte ho aspoň 10 minút odležať.
- Počas čakania si pripravte ostatné ingrediencie. Rozohrejte si olej s maslom. Neskôr naň pridáte namarinované mäso.
- Na panvici z oboch strán prudko opečte časti kurčaťa (cca 2 minútky z každej strany).
- Mäso vyberte, do výpeku pridajte nakrájanú cibuľu, rozmarín a soľ. Zmes nalejte do menšieho pekáčika alebo zapekacej misky, pridajte mäso, zakryte a vložte do rúry.
- Pečte aspoň 25 minút. V priebehu pečenia pridajte do výpeku med, následne ním občas prelejte kuriatko.
- Po upečení servírujte s ryžou, nezabudnite ani na lahodnú skaramelizovanú cibuľku.