Pečená hus/kačica s cibuľou, jablkom a pomarančom s kapustou
Pečená hus/kačica s cibuľou, jablkom a pomarančoms kapustou
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny:
1 ks | |
200 ml | |
1 ks | |
1 ks | |
1 ks | |
Postup:
- 1
Hus poprípade môžeme použiť kačku dobre umyjeme a osušíme. Očistíme cibuľu, jablko rozkrojíme na polovice a vykrojíme jadrovník. Jablko, cibuľu i pomaranč pokrájame na kocky 2–3 cm veľké. Rúru zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Hus zvnútra i zvonku potrieme soľou a majoránom, naplníme zmesou pokrájaného jablka, cibule, pomaranča a otvor zašijeme.
- 2
Do pekáča dáme vodu na výšku jedného prsta. Hus položíme na prsia a v predhriatej rúre pečieme 1,5 hodiny. Počas pečenia polievame výpekom. Hus obrátime a pečieme ešte 75 minút. Pred dopečením zlejeme vypečený tuk a prilejeme víno. Pečenú hus vyberieme z rúry a odstránime niť.
- 3
Potom ju zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odležať, výpek precedíme. Hus rozdelíme na porcie a servírujeme s plnkou a šťavou z výpeku. Vhodnou prílohou sú zemiakové knedle a dusená kapusta.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-hus-s-cibulou-jablkom-a-pomarancom/2033-recept.html
upravené: vape