Pečená kačica na mandarinkách fotorecept
Pečená kačica na mandarinkách fotorecept
Foto: tatranka
príprava
na 180-220 °C
Suroviny:
1 ks | |
2 lyžice | |
1 lyžička | |
medzi prsty | |
2 lyžice | |
1 lyžica | |
1 lyžica | |
1 malá konzerva zavárané | |
1 ks malá | |
podlievať ,horúca voda | |
2 lyžice |
Postup:
- 1
Umytú a osušenú kačicu,prerežem na polovicu.Posolím,pokmínujem a odložím do druhého dňa v chlade.Na druhý deň soľ zmyjem aj kmín.Na novo ju čerstvo posolím aj pokmínujem.Uložím na pekáč,kde som rozpustila bravčovú masť.Na vrch položím pokrájanú na väčšie kúsky cibuľu.Podlejem deci horúcim kačacím vývarom,alebo len horúcou vodou.Totiž v tom čase z drobkov a zostatkov varím polievku.
- 2
Kačicu najprv prikrytu dusím a potom vypekám.Pred ukončením ju polejem mandarinkovou zmesou,a dám zapiecť.
- 3
Medzi tým si pripravím z kr.cukru,medu,karamel.Zalejem kompótovou šťavou z mandariniek a pridám worčerstrovú omáčku.Tiež do hladkej zmesi nasypem mandarinky.Po zredukovaní šťavy,pridám maslo.Už nevarím,len ho v horúcom nechám roztopiť.
- 4
Touto zmesou polejem kačacie polovice a dám ešte na 10 minút zapiecť.
- 5
Naservírovaný kúsok.
- 6
Podávam knedľu a červenú dusenú kapustu,plnku.No veľmi sa k nej hodia opečené zemiaky.
- 7
Varila som aj kačaciu polievočku,takže kačicu som tento raz polievala vývarom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-kacica-na-mandarinkach-fotorecept/12959-recept.html