Rizoto na španielsky spôsob Paella
Rizoto na španielsky spôsob Paella
Foto: podravka
porcie
príprava
Suroviny:
300 g | |
500 g | |
2 lyžičky | |
1/2 lyžičky | |
1 lyžička | |
1 lyžica | |
štipka | |
130 g | |
2 strúčiky | |
1 ks | |
150 ml | |
2 lyžice | |
2 lyžice | |
2 lyžice | |
Postup:
- 1
Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
- 2
Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
- 3
Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
- 4
Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.
- 5
Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/rizoto-na-spanielsky-sposob/67432-recept.html