Ražniči
7. 6. 2023
Ražniči
Ražniči
Zdroj: gurmanka
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
600 g
bravčové mäso (prípadne možete zvoliť mäso: kuracina,baranina,hovädzina alebo iné)
150 g
slanina
2 ks
cibuľa
2 ks
červená paprika
1 štipka
grilovacie korenie
syr tvrdý
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup:
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Posypeme ho grilovacím korením, soľou a olejom. Mäso premiešame a necháme cez noc odstáť v chladničke.
2.
Na ihly alebo špajdle striedavo napichujeme mäso, slaninu, papriku, tvrdý syr a cibuľu. Ihly buď ugrilujeme alebo upečieme vo vymastenom plechu v rúre prikryté alobalom. Podávame s opekanými zemiakmi.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/37657/raznici/
upravené: va-pe