Cibuľu nakrájame nadrobno, upražíme do sklovita na oleji, pridáme na kúsky pokrájaného domáceho králika, použijeme stehná a chrbát. Králik asi 1,5 až 2 kg.
Dusený domáci králik na cibuli
Dusený domáci králik na cibuli
Ingrediencie:
Postup:
Chutný obed, domáci králik na cibuli je vynikajúci a príprava jednoduchá, vyskúšajte:))
Predtým každý kúsok posypeme soľou a mletým čiernym korením, pridáme bobkový list. Dusíme do mäkka pod pokrievkou, plameň znížime. Po chvíli dusenia otočíme. Občas premiešame.
Mäsko si pustí dosť šťavy, takže netreba podlievať vodou, ani dochucovať, je to naozaj vynikajúce jedlo. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/77059/duseny-domaci-kralik-na-cibuli/