Králičie stehná s dusenou zeleninou
Králičie stehná s dusenou zeleninou
Lahodné chudé mäsko s akurátne udusenou zeleninou. Diétne a chutne.
Králičie stehná s dusenou zeleninouZdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
4 kskráličie stehno
-
1 kscitrón
-
1 vetvičkarozmarín
-
4 strúčikycesnak
-
2 PLolivový olej
-
2 PLmaslo
-
1 ksmenšia cibuľa
-
2 ksväčšia mrkva
-
2 hrnčekymrazený hrášok
-
1 kszelená paprika
-
2 dlzeleninový vývar
-
soľ, mleté čierne korenie
Postup:
-
1
Rúru rozohrejme na 170 °C.
-
2
Stehná umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a uložíme do zapekacej misy.
-
3
Posolíme, okoreníme z oboch strán, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, trochu nasekaného rozmarínu, celé strúčiky cesnaku a pokvapkáme olivovým olejom. Podlejeme trochou vody. Pečieme zhruba 60 minút.
-
4
Medzitým si pripravíme zeleninu: na masle a kvapke oleja speníme väčšie plátky cibule, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a papriku. Posolíme a okoreníme. Prilejeme vývar a necháme podusiť zhruba 15 minút.
-
5
Výpek zo stehien nakoniec primiešame k dusenej zelenine a môžeme podávať.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/7014/kralicie-stehna-s-dusenou-zeleninou/