Rúru rozohrejeme na 200ºC.
Cesnakové kura na gruzínsky spôsob-Shkmeruli
Cesnakové kura na gruzínsky spôsob-Shkmeruli
Super jednoduchý recept, ktorý pripravíte len zo zopár surovín za krátky čas. Milovníci cesnaku a šťavnatých kuracích stehien si prídu na svoje:
Cesnakové kura na gruzínsky spôsob (Shkmeruli)Zdroj: iStockPhoto.com
Ingrediencie:
-
4 kskuracie stehná
-
2 PLolej
-
12 strúčikovcesnak
-
350 mlmlieko
-
50 gmaslo
-
podľa chutisoľ, mleté čierne korenie
-
1 hrsťpetržlenová vňať
Postup:
-
1
-
2
Kuracie stehná (celé, s kožou) dobre osolíme a okoreníme z oboch strán.
-
3
V panvici vhodnej do rúry rozpálime olej, kuracie stehná na ňom sprudka opražíme do zlato-hneda z oboch strán (najskôr kožou nadol), zhruba 5 minút na stranu a preložíme ich na tanier.
-
4
Do výpeku na panvici pridáme polovicu masla (20 až 30 g) a na strednom plameni ho rozotopíme. Potom pridáme prelisovaný cesnak, restujeme ho zhruba 30 sekúnd a pomaly prilejeme mlieko.
-
5
Všetko spolu privedieme k varu, do panvice vrátime stehná (kožou nahor) a panvicu vložíme do rúry (200ºC) na 30 až 40 minút alebo kým vnútorná teplota s najhrubšom mieste stehien nedosiahne 75ºC.
-
6
Po pečení kuracie stehná premiestnime na dosku a necháme ich cca 10 minút minút odpočívať zatiaľ, čo do omáčky primiešame zvyšok masla, dochutíme ju soľou a korením (ak treba) a primiešame aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
- Cesnakové kura na gruzínsky spôsob (Shkmeruli)Zdroj: iStockPhoto.com
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/1ZoXL0d/cesnakove-kura-na-gruzinsky-sposob-shkmeruli/