Čevapi z Bosny - Čevapčiči
Čevapi z Bosny - Čevapčiči
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
Suroviny:
400g mlete miesane maso (hovadzie, telacie, jahnacie), 4 velke struciky cesnak, mlete cierne korenie, sol, velka lyzica na drobno nasekana petrzlenova vnat, olej.
Postup:
Vecer, do najemno pomleteho masa, prelisujeme cesnak, pridame petrzlenovu vnat, podla chuti osolime, okorenime a dobre vymiesame. Odlozime do chladnicky.
Na druhy den vytvarujeme z masa male parocky.
Cevapcici z oboch stran opecieme na grilovacej panvici, alebo opecieme v trube na trosicke tuku.
Chcela som urobit k tomu pitu, ale som sa rozhodla ostat predsa len pri varenych zemiakoch a kapustovom salate.
Keby som to robila s pitou, tak by som asi urobila jogurtovy stiplavy dresing.
Tento recept je velmi sikovny, pretoze je malo pracny a ide to fakt rychle.
Poznámka:
Ja som si vyhladala tento recept kvoli troche mleteho telacieho, ktory mi ostal. takze som mala z dvoch tretin hovadzie a z jednej tretiny telacie. Ani pri najmensej voli by som nedokazala cevapcici jest, ak by som tam dala co len zrnko jahnacieho.
Autor: vybusna |
Zdroj: https://www.toprecepty.sk/recept/2864-cevapi-z-bosny---cevapcici/