Dalmátske čufty-Čufty na dalmátsky spôsob
Dalmátske čufty
• 400 g bravčového mäsa
• 200 g hovädzieho mäsa
• 2 rožky
• 1 vajce
• 100 ml sladkej smotany
• 50 g masla
• 1 lyžica kečupu
• 2 cibule
• 2 zelené papriky
• 100 g zeleného hrášku
• soľ
• mleté čierne korenie
Recept dalmátske čufty pripravíme takto:
Bravčové a hovädzie mäso pomelieme na mlynčeku na mäso spolu s rožkami. Do zmesi pridáme vajce a 1 cibuľu nasekanú nadrobno, osolíme, okoreníme a premiešame. Zo zmesi sformujeme malé šúľance, ktoré opečieme v rozpálenom oleji dozlata a odložíme na teplé miesto. Do zvyšku horúceho oleja pridáme druhú cibuľu nakrájanú na kolieska, kečup, zelené papriky nakrájané na rezance a zelený hrášok. Všetko spolu podusíme, podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme opečené čufty, podusíme a dochutíme sladkou smotanou a maslom.
Zdroj: http://kucharka.cbmonitor.sk/recepty/dalmatske-cufty/2957/