Divinová terina
30. 1. 2024
Divinová terina

Bravčová terina
Zdroj: vegetarianka3
6
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
100 g
sušená marhuľa
900 g
mleté divinové mäso (diviak,jeleň,daniel)
1/2 ČL
mleté nové korenie
50 ml
koňak
3 PL
maslo
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
200 g
údené mäso
200 g
slanina
1 zväzok
pažitka
1 zväzok
petžleňová vňať
1 hrsť
lístky šalvie
podľa chuti
soľ
Postup:
1.
Bylinky umyjeme a nasekáme nadrobno (pár lístkov šalvie odložíme bokom). Sušené marhule nakrájame na kocky. Mleté mäso dáme do misy a premiešame s korením, nasekanými bylinkami a koňakom. Misy prekryjeme potravinárskou fóliou a mäso necháme odležať cez noc v chladničke.
2.
Na panvici si rozpustíme lyžicu masla, prisypeme nasekanú cibuľku a restujeme 3 minúty. Pridáme trošku cesnaku a restujeme ďalej. Po chvíli panvicu stiahneme z ohňa a zmes pridáme spolu s údeným mäsom nakrájaným na kocky k mletému mäsu. Osolíme a všetko premiešame. Formu na terinu vymastíme maslom, na dno položíme odložené šalviové lístky a formu vyložíme plátkami slaniny, tak aby prečnievali cez okraje formy.
3.
Formu naplníme do polovice mäsovou zmesou, zľahka utlačíme, prisypeme marhule a nakoniec pridáme zvyšnú mäsovú zmes. Zmes zakryjeme vyčnievajúcou slaninkou a všetko prekryjeme alobalom. Do pekáča napustíme vodu, do nej postavíme formu a terinu pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi hodinu. Na záver vyberieme, zlejeme prípadnú šťavu, ktorá vznikla a dopekáme 15 minút.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/38351/bravcova-terina/
upravené: vape