Kibbeh / Kibbi
3. 5. 2024
Kibbeh
Národné jedlo z Libanonu,Sýrie
Zdroj: najkucharka
15
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
1/3 hrnček
burghulská pšenica
150 g
jahňacina
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
1 ČL
mleté nové korenie
Plnka:
2 ČL
olivový olej
1 ks
cibuľa
100 g
jahňacie mäso
1/2 ČL
mleté nové korenie
1/2 ČL
mletá škorica
1/3 hrnček
hovädzí vývar
2 PL
píniové jadierka
Postup:
1.
Burghulskú pšenicu vložíme do veľkej misy, zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť. Prelejeme cez sitko a dobre vytlačíme, aby sme odstránili vodu. Rozložíme na papierové utierky, aby vsiakli zvyšnú vlhkosť.
2.
V kuchynskom robote spracujeme pšenicu, jahňacinu cibuľu, múku a nové korenie na hladkú pastu. Dobre okoreníme a 1 hodinu necháme odstáť v chladničke.
3.
Na prípravu plnky v panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a pražíme ký nezmäkne. Pridáme pokrájanú jahňacinu, nové korenie, škoricu a miešame 3 minúty. Pridáme vývar a dusíme 6 minút. Píniové jadierka posekáme nahrubo. Okoreníme mletým čiernym korením, osolíme.
4.
Dve lyžice zmesi vytvarujeme do oválú, do stredu však vložíme nasekané píniové jadierka a plnku. Pražíme na oleji 2- 3 minúty. Podávame teplé.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/34534/kibbeh/