Libanonský šalát tabbouleh - tabuli
Libanonský šalát tabbouleh
mesačník Varecha, 9. júna 2023

Foto: Shutterstock
Ochutnajte doma najznámejší libanonský šalát z bulguru.
porcie
príprava
Suroviny:
| 200 g | |
| 700 ml vriaca | |
| 3 ks | |
| 2 ks | |
| 185 g | |
| 10 g čerstvá | |
| 3 listy | |
| Dresing: | |
| z 2 citrónov | |
| 125 ml | |
| 1/2 ČL | |
| 1/2 ČL | |
Postup:
- 1
Najprv pripravíme dresing, všetky suroviny a šťavu z citrónov len zmiešame.
- 2
Bulgur prepláchneme studenou vodou a vložíme do keramickej misy. Bulgur zalejeme vriacou vodou, misu zakryjeme a necháme bulgur v teple napučať asi 30 minút, kým nevsiakne všetka tekutina a nebude mäkký.
- 3
Zeleninu aj bylinky nakrájame nadrobno, zmiešame s bulgurom a dresingom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/libanonsky-salat-tabbouleh-/85637-recept.html