Shakshuka (čítaj šakšuka)
Shakshuka - poriadne chlapské jedlo (čítaj šakšuka)
UPOZORNENIE: rozhodne nie pre tých so slabým žlčníkom:)) Recept so videl na jednom cestopisnom filme z Izraelu...zaujal ma, pretože je to niečo podobné ako naše lečo...tak ak niekto má rád lečo a hodne pálivé, rozhodne vyskúšajte....Shakshuka má mnoho iných variácií a toto je jedna z nich.
Suroviny:
| 500 g | |
| 8 ks (alebo červená) | |
| 8 strúčikov | |
| 1 ČL | |
| 200 g | |
| 2 - 3 lyžice | |
| 3 ks | |
Postup:
- 1
na oleji trochu popražíme nakrájaný cesnak...v orginálnom recepte chlapík dal celé strúčiky a bolo ho možno až 20 strúčikov....to už som nemal odvahu dať také množstvo.:)))

- 2
pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a chvíľu popražíme...

- 3
pridáme štipľavú papriku nakrájanú na krúžky a dalej pražíme...

- 4
pridáme lyžičku červenej papriky,štipku soli, rajčiaky nakrájané na menšie kúsky a pražíme kým sa rajčiaky nerozvaria...

- 5
nakoniec pridáme vajcia a bez miešania necháme vajcia stuhnúť...žĺtky môžu zostať trochu tekuté.... servujeme priamo z panvice s domácim chlebíkom alebo iným chrumkavým pečivom....

- 6
dlho nevydržala...:)

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/shakshuka-poriadne-chlapske-jedlo-citaj-saksuka/39357-recept.html






