Shakshuka (čítaj šakšuka)
Shakshuka - poriadne chlapské jedlo (čítaj šakšuka)
Foto: tassiedevil
UPOZORNENIE: rozhodne nie pre tých so slabým žlčníkom:)) Recept so videl na jednom cestopisnom filme z Izraelu...zaujal ma, pretože je to niečo podobné ako naše lečo...tak ak niekto má rád lečo a hodne pálivé, rozhodne vyskúšajte....Shakshuka má mnoho iných variácií a toto je jedna z nich.
Suroviny:
500 g | |
8 ks (alebo červená) | |
8 strúčikov | |
1 ČL | |
200 g | |
2 - 3 lyžice | |
3 ks | |
Postup:
- 1
na oleji trochu popražíme nakrájaný cesnak...v orginálnom recepte chlapík dal celé strúčiky a bolo ho možno až 20 strúčikov....to už som nemal odvahu dať také množstvo.:)))
- 2
pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a chvíľu popražíme...
- 3
pridáme štipľavú papriku nakrájanú na krúžky a dalej pražíme...
- 4
pridáme lyžičku červenej papriky,štipku soli, rajčiaky nakrájané na menšie kúsky a pražíme kým sa rajčiaky nerozvaria...
- 5
nakoniec pridáme vajcia a bez miešania necháme vajcia stuhnúť...žĺtky môžu zostať trochu tekuté.... servujeme priamo z panvice s domácim chlebíkom alebo iným chrumkavým pečivom....
- 6
dlho nevydržala...:)
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/shakshuka-poriadne-chlapske-jedlo-citaj-saksuka/39357-recept.html