Ako prvé si pripravíme mäso, ktoré očistíme a umyjeme. Nakrájame ho na menšie kúsky, dobre osolíme a okoreníme.
Teľacie Sofrito
Teľacie Sofrito
Sofrito je tradičné jedlo priamo z Korfu. Hovädzia pochúťka z jedného hrnca podávaná so zemiakovou kašou bude patriť medzi vaše obľúbené.
Teľacie SofritoZdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
1 kgteľacie mäso
-
1 literhovädzí vývar
-
1 PLmaslo
-
2 PLolivový olej
-
6 strúčikovcesnak
-
1 dlvínny ocot
-
1 dlvíno biele
-
1 hrsťpetržlenová vňať
-
soľ, mleté čierne korenie
-
hladká múka
Postup:
-
1
-
2
Poprášime ho z každej strany hladkou múkou.
-
3
Vo vyššom hrnci rozohrejeme olej a mäso prudko opečieme aby sa stiahlo. Opečené mäso vyberieme.
-
4
Do výpeku pridáme nasekaný cesnak a opražíme do zlatista. Znížime teplotu, pridáme maslo, vínny ocot a mäso vrátime naspäť do hrnca. Podlejeme bielym vínom a vývarom, aby bolo mäso zakryté.
-
5
Na miernej teplote dusíme približne 50 minút kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne. Podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
-
6
Tesne pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s hranolkami alebo zemiakovou kašou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9303/telacie-sofrito/