Tradičný nemecký eintopf
6. 2. 2024
Tradičný nemecký eintopf
Tradičný nemecký eintopf
Zdroj: gurmanka
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
400 g
lúpané paradajky
200 g
mrkva
200 g
pór
70 g
anglická slanina
250 g
zeleninový vývar
2 vetvičky
tymian
2 strúčiky
cesnaku
1 konzerva
biela fazuľa v paradajkovej omáčke
1 ks
čili paprička
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup:
1.
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame spolu s pórom na kolieska. Mrkvu nakrájame na menšie kocky a čili zbavíme semienok a nakrájame.
2.
Na rozpálenom oleji v hrnci opečieme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme prelisovaný cesnak, nakrájaný pór, mrkvu, čili papričku a všetko restujeme.
3.
Do hrnca primiešame fazuľu aj s omáčkou, všetko zalejeme lúpanými paradajkami, vývarom, dochutíme soľou, korením a varíme na miernom ohni.
4.
Nakoniec polievku dochutíme tymianom, soľou, korením, prípadne cukrom.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/35965/tradicny-nemecky-eintopf/