Buritto-Plnená tortilla
Burrito
Foto: tompanik
Suroviny:
6 ks | |
425 ml (v náleve, konzerva) | |
150 g (konzerva) | |
4 ks stredne veľké | |
1 ks (alebo žltá) | |
500 g mleté | |
2 strúčiky | |
1 bal. (alebo biely jogurt) | |
200 g (30 %) | |
250 g varená | |
(na ozdobu) | |
Postup:
- 1
Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme mleté hovädzie mäso a chvíľku restujeme. Pred tým, ako sa mäso zatiahne, pridáme granulovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a podusíme, kým mäso nie je hotové.
- 2
Mäso vyberieme z panvice a do tej istej panvice pridáme opäť trochu oleja a orestujeme na drobno nakrájaný cesnak. Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku. Podusíme kým zelenina nezmäkne a pridáme kukuricu a fazuľu (bez nálevu). Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti.
- 3
Ryžu spravíme podľa návodu na obale.
- 4
Keď máme zeleninovú zmes hotovú, pridáme mäso, nastrúhaný syr, uvarenú ryžu a všetko spolu pomiešame.
- 5
Tortillu potrieme bielym jogurtom (alebo kyslou smotanou), pridáme pripravenú mäsovo-zeleninovú zmes a následne zabalíme. Takto zabalenú tortillu ešte dáme na pár minút na panvicu (kde sme si rozpustili kúsok masla) a opečieme do zlatova.
- 6
Hotovú tortillu zvrchu potrieme bielym jogurtom (alebo kyslou smotanou) a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/burrito-/81420-recept.html