Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkou
Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkou
mesačník Varecha
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
na 230 °C
Suroviny:
400 g | |
280 ml vlažná | |
1/4 ČL | |
1/2 ČL | |
1 ČL | |
2 PL | |
2-3 ks | |
1 ks | |
200 g mladý | |
4 vetvičky (čerstvá) |
Postup:
- 1
Múku nasypeme do misy a zmiešame so soľou. Do vlažnej vody dáme cukor a nasypeme droždie, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 pizze. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme na rozvaľkané cesto. Pridáme postrúhanú mrkvu, posypeme hráškom, pokropíme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 10 minút. Okraje pizze musia zozlatnúť.
- 3
Hotovú pizzu posypeme lístkami čerstvej bazalky a ihneď podávame.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-s-hraskom-mrkvou-mozzarellou-a-bazalkou/85551-recept.html