GULÁŠ S OLIVAMI A VÍNOM
GULÁŠ S OLIVAMI A VÍNOM
4 porcie
400 g hovädzej nožiny ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 žltá paprika ● 1 červená paprika ● 400 g krájaných paradajok ● 2 vetvičky čerstvého tymianu ● olivový olej ● hrsť čiernych olív bez kôstky ● 100 ml ťažšieho červeného vína ● soľ ● mleté čierne korenie
Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, papriky na kúsky, rozmarín nasekáme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej a restujeme na ňom cibuľu, pridáme cesnak a krátko opečieme. Potom pridáme do hrnca mäso a necháme ho sprudka zatiahnuť. Prilejeme víno, necháme ho odpariť a nakoniec pridáme paradajky, papriky a rozmarín. Premiešame a varíme asi hodinu, kým nebude mäso mäkké. Priebežne môžeme podlievať trochou horúcej vody. Tesne pred koncom varenia vmiešame nakrájané olivy.
Čas prípravy: 20 minút
Čas varenia: 70 minút
Zdroj: https://casprezeny.pluska.sk/stavnate-recepty/najoblubenejsie-recepty-gulas-divinovy-zabijackovy-dokonca-aj-olivami-to-je-dobrota/3