Guláš z diviaka
Guláš z diviaka
Foto: kimlo
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1,5-2 kg | |
900 g | |
200 g | |
400 g | |
2-3 ks | |
1 hrsť | |
2-3 PL | |
1-2 PL | |
1 ks | |
1-2 KL | |
5 guličiek | |
10-15 guličiek | |
1 ks | |
5 guličiek | |
1 štipka | |
1 kocka | |
0,5-1 PL | |
300 ml | |
podľa chuti | |
4-6 strúčikov | |
2-3 PL | |
podľa chuti |
Postup:
- 1
Mäso omyjeme, odblaníme, a nakrájame na kocky. Tiež nakrájame slaninu, cibuľu, papriku a zemiaky.
- 2
Slaninu opražíme na masti dozlatista.
- 3
Pridáme nakrájanú cibuľu...
- 4
...a usmažíme do hneda...
- 5
Pridáme paradajkový pretlak, orestujeme (restovaním stratí kyslosť), odstavíme z plameňa, pridáme mletú papriku a premiešame.
- 6
Vrátime na sporák, pridáme mäso, soľ, mleté a celé korenia, korenie na divinu, bobkový list, chilli papričku, trocha orestujeme až sa mäso zatiahne a na miernom plameni prikryté dusíme pokiaľ mäso nezačne púšťať šťavu. Nepodlievame.
- 7
Neskôr prihodíme za hrsť sušených húb, kocku bujónu, štipku tymiánum a pomaly dusíme do polomäka..v prípade potreby podlejeme červeným vínom.
- 8
Pridáme za hrsť nakrájaných zemiakov, budú sa postupne rozvárať a tým guláš zahusťovať...
- 9
..a papriku...
- 10
Potom už len trpezlivo dusíme, občas premiešame, podlejeme, ochutnávame šťavu a keď je mäso už takmer mäkké, pridáme zvyšok zemiakov, prelisovaný cesnak a uvaríme domäkka. Pred koncom varenia dochutíme rozdrvenou sušenou majoránkou, prípadne zahustíme nastrúhaným zemiakom a ešte chvíľu povaríme. Podávame s chlebom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/gulas-z-diviaka/32991-recept.html