Sikulský guláš
17. 4. 2023
Sikulský guláš
Zdroj: najkucharka
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
1/2 kg
bravčový bôčik
1 ks
bravčová nožička
trochu
soľ
80 g
cibuľa
60 g
masť
trochu
červená paprika
trochu
rasca
1 strúčik
cesnaku
400 g
kyslá kapusta
1/2 dl
kyslá smotana
15 g
hladká múka
1 ks
citrón
Postup:
1.
Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky, nožičku presekneme po dĺžke a ešte napoly. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražime na masti do ružova, pridáme papriku, rascu, rozotretý cesnak a podlejeme vodou.
2.
Potom pridáme posekanú nožičku, posolíme prikryjeme a dusíme. Neskoršie pridáme posolené mäso, dusíme asi pol hodiny a podľa potreby podlejeme vodou. Nakoniec pridáme kyslú kapustu a dusíme pod pokrývkou, kým mäso a kapusta nezmäknú.
3.
Potom vlejeme do guľáša smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, pomiešame, necháme povrieť a podľa chuti pridáme soli a citrónovej šťavy. Podávame s chlebom alebo žemľovými knedľami.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/15192/sikulsky-gulas/