Hlivová polievka s pórom
Hlivová polievka s pórom
Foto: kaatka
Túto polievku sme dnes zostavili len tak podľa chute a surovín, ktoré musíme jesť kvôli imunite. Sme veľmi prekvapení, chutí úžasne...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
na orestovanie | |
1 ks | |
250 g | |
2 strúčiky | |
1 veľký | |
100 g | |
1 menšia čl | |
podľa chuti | |
podľa chuti | |
1 ks | |
1 ks |
Postup:
- 1
Koreň z lotosu myslím nemení chuť polievky, ja ho dávam kvôli očiste.
- 2
Polievočky som urobila tak necelé 3 L. Na olivovom oleji som osmažila na drobno nakrájaný pór o 2 minutky nadrobno najrájanú hlivu.
- 3
Keď vidíme že je obsah hrnca jemne osmažený, pretlačime dva strúčiky cesnaku, premiešame kým sa neuvolní vôňa. Zalejem horúcou vodou s bujónom, pridáme korenie, kurkumu, osolíme a tiež pridíme nakrájaný zemiak
- 4
Varíme do zmeknutia zemiaku Dobrú chuť ♥
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/hlivova-polievka-s-porom/66567-recept.html