Deň vopred namočíme suchú fazuľu v dostatočnom množstve vody.
Maďarská fazuľová polievka Jókai
Fazuľová polievka Jókai
Ingrediencie:
Postup:
Sýta fazuľová polievka z maďarskej kuchyne...
Údené koleno dáme variť v studenej vode.
Po cca hodine varenia vyberieme z vody koleno, necháme vychladnúť, oberieme mäso a pokrájame na menšie kúsky.
Medzitým do vriaceho vývaru, z ktorého sme vybrali mäso, vsypeme fazuľu a prikryté varíme.
Očistíme a nakrájame zeleninu, pridáme k fazuli. Do polievky vložíme aj nakrájané mäso, opatrne solíme (mäso je veľmi slané), koreníme. Vhodíme aj cesnak a vňaťku a varíme do zmäknutia.
Nakoniec si spravíme zápražku: v panvici zohrejeme masť, opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu, potom posypeme múkou, červenou paprikou a dobre zmiešame.
Pridáme do polievky a necháme prevrieť. Môžeme podávať s kyslou smotanou. Do polievky môžeme, ale nemusíme zavariť cestoviny. Ja zmiešam trochu múky s teplou vodou a soľou, vymiešam z toho hladšie cesto a "štípem" do vriacej polievky (pred zápražkou). Dobrú chuť :-)
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/27383/fazulova-polievka-jokai/