Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou fotorecept
Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou fotorecept
Foto: izabella929
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
100 g | |
100 g | |
100 g | |
1 kg sudová | |
100 g strakatá | |
1 ks | |
3 strúčiky | |
3 ks | |
1 PL | |
200 ml | |
1 PL | |
1/2 PL | |
1/2 PL |
Postup:
- 1
Pripravila som si suroviny. Kyslú kapustu som vybrala zo súdka, netreba ju premyť, lebo je ešte čerstvá nedávno som ju tlačila do súdka.
- 2
Fazuľu som umyla a predvarila trikrát po 5 minút, zliala vodu a vymenila som ju takto 3 x.
- 3
Taktiež zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v osolenej vode.
- 4
Pripravila som si mäso, cibuľu a slaninu.
- 5
Slaninu som nakrájala na malé kocky.
- 6
Slaninu som dala vytopiť do hrnca, pridala som nakrájanú cibuľu a cukor a všetko som miešala, kým sa cibuľka opiekla.
- 7
Pridala som nakrájanú krkovičku a klobásu a spolu som všetko chvíľku opiekla.
- 8
Pridala som kyslú kapustu a všetko som zmiešala a opäť spolu opekala.
- 9
Pridala som predvarenú fazuľu.
- 10
Priliala som vodu a varila domäkka.
- 11
Keď bolo všetko uvarené, asi po 40 minútach, pripravila som zápražku z masti a múky, pridala som do nej mletú papriku a vodu.
- 12
Zápražku som vyliala do polievky a hneď som pridala aj zemiaky...
- 13
...a aj smotanu na varenie. Všetko som nechala chvíľku povariť.
- 14
až teraz som pridala do polievky na drobno nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie a už som len minútku nechala pomaly variť a hotovo.
- 15
hotové jedlo som naložila do misiek a podávala s chlebíkom. Kto chce môže si nakrájať čerstvý kôpor, ja to mám takto veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/strakata-fazula-v-kyslej-kapuste-s-udenou-krkovickou-fotorecept/75597-recept.html