Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou fotorecept
Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou fotorecept

Foto: izabella929
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
| 100 g | |
| 100 g | |
| 100 g | |
| 1 kg sudová | |
| 100 g strakatá | |
| 1 ks | |
| 3 strúčiky | |
| 3 ks | |
| 1 PL | |
| 200 ml | |
| 1 PL | |
| 1/2 PL | |
| 1/2 PL |
Postup:
- 1
Pripravila som si suroviny. Kyslú kapustu som vybrala zo súdka, netreba ju premyť, lebo je ešte čerstvá nedávno som ju tlačila do súdka.

- 2
Fazuľu som umyla a predvarila trikrát po 5 minút, zliala vodu a vymenila som ju takto 3 x.

- 3
Taktiež zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v osolenej vode.

- 4
Pripravila som si mäso, cibuľu a slaninu.

- 5
Slaninu som nakrájala na malé kocky.

- 6
Slaninu som dala vytopiť do hrnca, pridala som nakrájanú cibuľu a cukor a všetko som miešala, kým sa cibuľka opiekla.

- 7
Pridala som nakrájanú krkovičku a klobásu a spolu som všetko chvíľku opiekla.

- 8
Pridala som kyslú kapustu a všetko som zmiešala a opäť spolu opekala.

- 9
Pridala som predvarenú fazuľu.

- 10
Priliala som vodu a varila domäkka.

- 11
Keď bolo všetko uvarené, asi po 40 minútach, pripravila som zápražku z masti a múky, pridala som do nej mletú papriku a vodu.

- 12
Zápražku som vyliala do polievky a hneď som pridala aj zemiaky...

- 13
...a aj smotanu na varenie. Všetko som nechala chvíľku povariť.

- 14
až teraz som pridala do polievky na drobno nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie a už som len minútku nechala pomaly variť a hotovo.

- 15
hotové jedlo som naložila do misiek a podávala s chlebíkom. Kto chce môže si nakrájať čerstvý kôpor, ja to mám takto veľmi rada. Prajem vám dobrú chuť.

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/strakata-fazula-v-kyslej-kapuste-s-udenou-krkovickou-fotorecept/75597-recept.html














