Šurdica fotorecept
Šurdica fotorecept

Foto: evusik
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
Postup:
- 1
Množstvá neuvádzam, ja som varila z 1kg kyslej kapusty, zo 2 hrste veľkej "panskej" fazule a údené podľa chuti. Dobré je použiť údené s kosťou, krkovičku, rebrá a pod. Veľkú fazuľu na noc namočíme.

- 2
Kapustu vyžmýkame a kyslú vodu odložíme, môžeme ju použiť na záverečné dochutenie. Do hrnca dáme opláchnutú kapustu, údené mäso, fazuľu a dáme variť. Ak máte radi, pridajte chilli papričku.

- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, nakrájame na kocky a vrátime naspäť do hrnca, prípadne ak fazuľa ešte nie je mäkká, dovaríme fazuľu a mäso pridáme až potom.

- 4
Na masti speníme cibuľu.....

- 5
pridáme nadrobno nakrájaný cesnak ....

- 6
červenú mletú papriku, ja som nemala čerstvú chilli papričku tak som dala sušenú. krátko popražíme ....

- 7
zalejeme vodou, povaríme ....

- 8
a vylejeme do polievky, povaríme, ak treba osolíme, okoreníme, prípadne okyselíme odloženou kapustovou vodou.

- 9
Šurdica sa nezahusťuje múkou, preto vydrží aj viac dní.

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/surdica-fotorecept/8281-recept.html








