Redkvičková nátierka
27. 5. 2023

Reďkovková nátierka
5 min
0 min
Jednoduché
1 kus
Receptov na nátierky nie je nikdy dosť. Preto vám prinášame túto reďkovkovú so syrom cottage. Pikantná chuť reďkovky príjemne pošteklí chuťové bunky a syr s jogurtom dodajú vytúženú jemnosť a štruktúru nátierky.
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
- 313 Kcal
- 15 g bielkovín
- 18 g tukov
- 22 g sacharidov
Suroviny:
- 100 g reďkoviek
- 300 g domácej lučiny (Pozri recept Domáca lučina. Z receptu je cca 450 g syra, takže zvyšok treba využiť inak alebo ho urobiť menej)
- 1 hrsť kôpru (možno vynechať)
- 1 štipka soli
- čierne korenie
Postup prípravy:
1
Reďkovku nastrúhajte nahrubo, osoľte a dajte do misky. 5 minút nechajte postáť, potom zlejte všetku vodu, čo medzitým reďkovka pustila.
2
Pridajte lučinu a nadrobno nasekaný kôpor.
3
Všetko dôkladne premiešajte, osoľte a okoreňte. Pridajte citrónovú šťavu podľa chuti.
4
Pred podávaním nechajte odležať aspoň 20 minút v chladničke.
Zdroj: https://jemezdravo.eu/recepty/podla-kategorie/ranajky-desiaty/redkovkova-natierka-192/