Mäso dáme do hrnca spolu s očistenou a nakrájanou mrkvou a petržlenom. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list, celé čierne korenie a jemne posolíme. Varíme až kým nám nevznikne silný vývar.
Ruská polievka Šči
Ruská polievka Šči
Tradičná ruská kapustová polievka, ktorej neoddeliteľnou súčasťou musí byť vždy kapusta a nejaké kyslé prísady (smotana, šťava z kyslej kapusty).
Ruská polievka ŠčiZdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
500 ghovädzie mäso
-
2 ksbobkový list
-
4 ksgulička celého čierneho korenia
-
1 ksmrkva
-
1 kspetržlen
-
2 kscibuľa
-
500 gkyslá kapusta aj so šťavou
-
4 PLparadajkový pretlak
-
80 gsušené huby
-
2 strúčikycesnak
-
1 téglikkyslá smotana
-
trochuolej alebo masť
-
soľ
-
mleté čierne korenie
Postup:
-
1
-
2
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V druhom hrnci si rozhodrúčime olej alebo masť, pridáme cibuľu a opečieme dozlatista. Následne pridáme kyslú kapustu aj so šťavou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Prilejeme malé množstvo vody a dusíme cca 20 minút. Primiešame pretlak a ešte krátko podusíme.
-
3
Z vývaru vyberieme mäso, ktoré nakrájame na kocky. Kapustovú zmes pridáme do vývaru. Ďalej pridáme huby a prelisovaný cesnak. Všetko spolu ešte hodinu povaríme.
-
4
Nakoniec do polievky primiešame kyslú smotanu a varíme ešte pár minút. Pridáme nakrájané mäso, podľa chuti osolíme, okoreníme a môžeme podávať.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6755/ruska-polievka-sci/