Postup:

1. krok

Šalát rozoberte na listy, opláchnite a nechajte osušiť na utierke. Vložte do hlbokej misy. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Umytú uhorku prekrojte, vydlabte dužinu a nakrájajte na plátky. Pridajte ju s cibuľou, olivami, paradajkami a s hráškom do misy.

2. krok

Tuniaka z konzervy sceďte a olej odložte na zálievku. Natrhajte ho na kúsky do šalátu a zľahka premiešajte.

3. krok

Zálievku pripravte vymiešaním oleja z tuniaka (doplňte ho čistým olivovým olejom), horčice, octu a cesnaku.

4. krok

Ochuťte ho soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a prelejte cez šalát. Premiešajte šalátovým príborom a rozdeľte do dvoch misiek. Navrch poukladajte polovice uvarených vajec.