Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach,
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny:
miešaný (lollo – rosso, biondo; čakanka, polníček, baby špenát, rukola, frisée) | |
200 g | |
200 g | |
100 g | |
50 g | |
1 PL | |
Dresing: | |
50 ml | |
1 PL | |
z 1 limetky | |
Postup:
- 1
Na grilovacej panvici grilujeme kozí syr potretý medom. Pláty prosciutta usušíme vo vyhriatej rúre.
- 2
Z olivového oleja, dijonskej horčice, zo soli, korenia a z limetkovej šťavy pripravíme dresing. Jahody umyjeme a nakrájame.
- 3
Do hlbokého taniera dáme miešaný listový šalát, pridáme jahody, ugrilovaný kozí syr, posypeme čiernym sezamom a pridáme sušené prosciutto. Nakoniec prelejeme dresingom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/listovy-salat-s-jahodami-kozim-syrom-a-so-sunkovym-chipsom/71214-recept.html