Morčací šalát s grepom
Morčací šalát s grepom
Morčací šalát s grepom
Zdroj: Dušan Křístek
Príprava: 15 minút; Množstvo: 4 porcie
POTREBUJEME:
500 g morčacieho mäsa, 1 ružový grep, 1 malá konzerva ananásových kociek, 2 lyžice ananásovej šťavy, 200 g bieleho jogurtu, 1 lyžička karí korenia, soľ
POSTUP:
1. Morčacie mäso uvaríme na pare alebo v troške vody a vychladnuté pokrájame na kocky. Grep olúpeme, odblaníme a pokrájame. Pridáme odkvapkaný ananás.
2. Ananásovú šťavu vymiešame s jogurtom, karí a štipkou soli.
3. Všetky suroviny premiešame, zalejeme jogurtovým dresingom a necháme stáť v chlade 2 hodiny. Misky vystelieme ľadovým alebo kučeravým šalátom a naplníme morčacím šalátom.
Zdroj: https://zivot.pluska.sk/recepty/morcaci-salat-grepom