Pak choi na jednoduchý spôsob
Pak choi na jednoduchý spôsob fotorecept
Foto: janger
Výborná a zdravá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov, napr. C, A , B11. Ďalej železo, vápnik... Dá sa pripraviť na veľa spôsobov.
tepelná úprava
Suroviny:
1 ks | |
6 strúčikov | |
1 ČL | |
1,5 PL | |
Postup:
- 1
Najprv pripravime pak choi. Pre tych, co nepoznaju a este nepripravovali, vyzera takto.
- 2
Rozoberieme na listy a kazdy umyjeme. Nechame odtiect. Odrezeme biele, hrube stopky. Tie budeme tepelne upravovat trosku dlhsie.
- 3
Stopky pokrajame asi na centimetrove kusky. Listy tiez pokrajame. Budeme potrebovat aj par strucikov cesnaku, tiez pokrajame. Ja som dala 6 strucikov. A este musime pokrajat kusok stiplavej papricky. Ja nemam rada prilis stiplave, dala som len kusok. Ale to podla chuti.
- 4
Na panvici rozpalime olej a prisypeme horcicne semienka a trosku ich poprazime.
- 5
Pridame pokrajane biele stopky, cesnak, papricku. Par minut poprazime, take 2-3 minuty budu stacit. My mame radi chrumkave. Kto ma rad maksie, necha chvilku dlhsie.
- 6
Pridame pokrajane listy. Potom uz bude stacit len chvilka. Pripadne pridame trosku soli. Hotovo.
- 7
Dobry je aj so zazvorom. Tiez pridavam niekedy sojovu omacku. Ale cesnak vzdy.
- 8
Dnes sme mali ako prilohu ku kuracine a zemiakom
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pak-choi-na-jednoduchy-sposob-fotorecept/83672-recept.html