Liptovský meteník
Liptovský meteník
Alebo aj pusúch alebo chlieb, podstatné je že je kapustový a výborný.
príprava
na 220 °C
Suroviny:
cca 0,8 kg | |
flaša 0,7 dcl | |
podľa potreby | |
Postup:
- 1
Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme vyžmýkanú kyslú kapustu a mlieko (pozor na soľ - zaléží od kapusty). Vypracujeme vláčne cesto. Pridal som do cesta aj trochu oleja. Kvôli vôni a chuti som dal majoránku a nadrobno pokrájanú slaninku (môže sa pridať aj cibuľa, cesnak, oškvarky, podľa chuti kto čo má rád).
- 2
Takto vypracované cesto dáme na plech - na papier na pečenie. Nemusíme pomastit ani vysypať múkou, upečie sa pekne.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/liptovsky-metenik/23774-recept.html