Pečený bôčik s cesnakom a medom
29. 1. 2024
Pečený bôčik s cesnakom a medom
Pečený bôčik
Zdroj: Wighy
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
1 kg
bôčik
2 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mletá rasca
Lyžica medu
Postup:
1.
Rúru predhrejeme na 160°C. Bôčik opláchneme a osušíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu pokrájame na kocky, polovicu cesnaku vymiešame so soľou, zvyšné strúčiky pokrájame na plátky.
2.
Kožu bôčika nakrájame nožom do štvorčekov. Do kože a mäsa votrieme cesnak rozotrený so soľou.
3.
Mäso vložíme do pekáča kožou dolu, posypeme pokrájanou cibuľou, rascou, potrieme medom, podlejeme trochou vody a zakryté dáme piecť do rúry. Počas pečenia bôčik podlievame a prelievame výpekom, obraciame.
4.
Ku koncu pečenia bôčik otočíme kožou nahor, odkryjeme a dopečieme, aby bola koža chrumkavá.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/6238/peceny-bocik/
upravené: va-pe