Zabíjačkový tanier fotorecept-Liptovská domáca zabíjačka s kyslou kapustou a varenými zemiakmi
Zabíjačkový tanier fotorecept-Domáca zabíjačka
Foto: alexdidi
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny:
2 ks | |
2 ks | |
2 plátky | |
500 g | |
1 ks | |
1 ČL | |
500 g | |
Postup:
- 1
Kapustu zmiešame s cibuľou pokrájanou na plátky, rascou, soľou, korením a bobkovým listom. Uložíme do pekáčika.
- 2
Na kapustu poukladáme klobásku, údené a jaternice. Potrieme trochu masťou a podlejeme vodou. Ja dávam jaternice do alobalovej "vaničky", lebo pri pečení zvyknú prasknúť, ale tentokrát zostali krásne celé. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 3
Zemiaky očistíme, porežeme na štvrťky a obvaríme vo vriacej osolenej vode 10 minút. Po 30 minútach pečenia zabíjačky vložíme do rúry aj pekáč s obvarenými zemiakmi pokvapkanými masťou z pečenej jaternice(ak nepraskla) alebo bravčovou masťou a spolu pečieme ďalších 20 minút.
- 4
Na tanier dávame zemiaky, kapustu, klobásu a jaternicu.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/zabijackovy-tanier-fotorecept/15956-recept.html