Placky: Zemiaky si najemno nastrúhame, pridáme soľ (podľa chuti), vajíčka, múku, prelisovaný cesnak, korenie, majoránku, múku a na panvici, ktorú sme potreli olejom, urobíme klasickým spôsobom placky, ktoré odložíme na teplé miesto.
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Ingrediencie:
Soté
Postup:
Sýta klasika s tradičnými zemiakovými plackami, ktorá nikdy nesklame.
Soté: kuracie prsia, si nakrájame na rezance, cibuľu osmažíme dosklovita, pridáme mäso, posolíme a podusíme. Ďalej pridáme scedené šampiňóny, mleté čierne korenie, vegetu, sójovú omáčku, horčicu, kečup, paradajkovú šťavu, Ak chceme pikantné soté pridáme nakrájanú feferónku.
Pripravené zemiakové placky naplníme mäsom, ozdobíme nastrúhaným syrom a podávame.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/6024/zemiakove-placky-plnene-kuracim-sote/