Bucatini s gorgonzolovou omáčkou
Bucatini s gorgonzolovou omáčkou
4 porcie
400 g cestovín bucatini alebo špagiet ● 250 g gorgonzoly dolce ● 1 šalotka ● 1 strúčik cesnaku ● 2 PL mascarpone ● 2 PL masla ● soľ ● mleté čierne korenie ● čerstvá petržlenová vňať
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na al dente. Asi 5 minút pred koncom varenia začneme pripravovať omáčku. Vo veľkej panvici rozpálime maslo, orestujeme na ňom najemno nasekanú šalotku a cesnak. Do panvice rozdrobíme syr, pridáme asi za naberačku vody, v ktorej sme varili cestoviny. Zahrievame a miešame, pokiaľ sa syr nerozpustí a omáčka trocha nezhustne. Podľa chuti okoreníme, prípadne dosolíme. Panvicu stiahneme z ohňa, vmiešame mascarpone a len čo sa rozpustí, tak aj scedené cestoviny. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a aj trochou gorgonzoly.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 20 minút
Zdroj: https://casprezeny.pluska.sk/stavnate-recepty/aj-vy-patrite-medzi-milovnikov-syrovych-specialit-pri-tychto-receptoch-pridete-svoje