Panzanella
Panzanella
Foto: pumaamravec
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný. :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1 krajec | |
1 strúčik | |
8 ks | |
1 ks | |
2 PL | |
2 PL | |
2 PL | |
1 stonka | |
Dresing: | |
1 PL | |
1 PL | |
1/2 PL | |
štipka | |
Postup:
- 1
Cesnak si nakrájame nadrobno, rajčinky na štvrtinky, cibuľu na pásiky a nakrájame aj zeler. V hriankovači si opečieme chlieb dochrumkava a potom rozrežeme na kocky. Na oleji orestujeme cibuľové pásiky a ku koncu pridáme aj cesnak a dorestujeme.
- 2
Cherry rajčinky zmiešame s kaparmi, čiernymi aj zelenými olivami a cibuľou s cesnakom. Pridáme chlebové kocky a zeler a premiešame.
- 3
Dresing vytvoríme zmiešaním všetkých prísad. Šalát prelejeme dresingom a podávame. Môžme ozdobiť bazalkou a posypať talianskymi bylinkami.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/panzanella/53592-recept.html