Talianska omeleta frittata
Talianska frittata
mesačník Varecha, 22. októbra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Teplá večera z panvice.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
8 ks | |
2 PL | |
1 PL čerstvá | |
1 PL čerstvá | |
1 PL | |
1 ČL čerstvé | |
1 ČL čerstvý | |
2 PL | |
4 plátky |
Postup:
- 1
V miske vyšľaháme metličkou vajcia s 2 PL vody a zľahka osolíme. Prisypeme najemno nakrájané listy mäty, pažítky, petržlenovej vňate, oregana, tymianu a premiešame.
- 2
Na panvici rozohrejeme maslo, nalejeme vaječnú zmes, nemiešame a pečieme na miernom ohni asi 3 minúty. Potom vareškou opatrne nadvihneme frittatu od okrajov, aby sa pod ňu dostal vzduch, a dopekáme ďalších 5–10 minút, kým povrch získa krémovú konzistenciu.
- 3
Hotovú frittatu podávame s natrhaným prosciuttom, dochutíme ju čerstvo zomletým čiernym korením.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/talianska-frittata/83866-recept.html