Ryžu krátko opečieme na oleji. Zalejeme vývarom a varíme 15 minút. Potom zakryjeme pokrievkou a ďalších 15 minút necháme "dôjsť".
Domáce sushi s kuracím mäsom a zeleninou, FOTORECEPT
Domáce sushi s kuracím mäsom a zeleninou, FOTORECEPT
Ingrediencie:
Postup:
Inšpirujte sa obľúbenou japonskou pochúťkou a upravte si ju podľa vlastných preferencií. My sme vyskúšali s opečeným kuracím mäskom a zeleninou. Dobrúc chuť!
V druhom hrnci na oleji podusíme mrazenú zeleninu, do zmäknutia, prípadne dolejeme trošku vody a podusíme, ak je tvrdšia.
Kuracie mäso nakrájame na kocky, posypeme soľou, korením, červenou paprikou, kurkumou a zázvorom. Opečieme na oleji zo všetkých strán.
Pripravíme si podložku, na ňu položíme potravinársku fóliu a plátok nori rias.
Na plátok rias opatrne nanesieme ryžu, najlepšie sa nanáša dvoma lyžicami opláchnutými v studenej vode. Opatrne popritláčame a do stredu uložíme nakrájané mäso a zeleninu.
Pomocou fólie čo napevno zrolujeme, zabalíme a necháme odstáť v chladničke aspoň hodinu. Môžete aj cez noc.
Pred podávaním krájame na kolieska.
Riasy môžeme stočiť aj do tvaru kornútikov.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76538/domace-sushi-s-kuracim-masom-a-zeleninou/