Dáme si namočiť sušené huby shiitake na 30 minút a riasy kombu podľa návodu na obale.
Výživná miso polievka s hubami shiitake - ako z Japonska, FOTORECEPT
Výživná miso polievka s hubami shiitake - ako z Japonska, FOTORECEPT
Ingrediencie:
Toping
Postup:
Hrejivá japonská polievka z fermentovanej červenej miso pasty do zázvorom cibuľkou, kukuricou, vajcami bentó a neodmysliteľnou kráľovnou húb shiitake. Nie je to také náročne, ako vyzerá :)
Očistíme a nastrúhame zázvor, rozmiešame s dashi (ak nemáme vývar z kombu, tak môžeme použiť zeleninový alebo kurací vývar.) Pridáme saké a miso pastu. Ja som tentokrát použila červenú, ale môžete aj svetlú. Všetko dôkladne premiešame.
Zmes privedieme k varu a odložíme nabok. Takto nám vznikne základ polievky - tare.
Medzitým si pripravíme dobroty na toping. Riasy kombu potrebujú dlhý čas varenia, približne hodinu, takže si ich môžete uvariť aj vopred. Uvarené nakrájame na pásiky.
Huby shiitake vyberieme z vody a krátko opečieme na panvici.
Vajcia varíme 6-8 minút. Ak chcete japonskú pochúťku vajcia bentó, po uvarení a ochladení ich ošúpte a vložte na 2-3 hodiny do sójovej omáčky. Dostanú zaujímavé sfarbenie a výbornú chuť. Prektrojte ich na polovicu.
Nakrájajte cibuľku a zlejte kukuricu z konzervy. Teraz by ste mali mať všetky potrebné prílohy do polievky.
Cestoviny pripravte podľa návodu a priveďte k varu polievkový základ - tare a vývar samostatne.
Pripravíme si vyhriate misky. Najskôr do nich rozdelíme vriace tare, pridáme cestoviny.
Zalejeme vriacim vývarom a na vrch poukladáme prekrojené vajíčka, nakrájanú riasu, kukuricu a jarnú cibuľku. Dobrú chuť!
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76462/vyzivna-miso-polievka-s-hubami/