Mrkvový perkelt
Mrkvový perkelt
Foto: mariaklara
Tento recept mám z knihy od A. Mačingovej " Najedzte sa do štíhlosti ", patrí medzi moje obľúbené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 g | |
2 ks | |
Postup:
- 1
Najskôr si očistíme a nakrájame cibuľu na tenké rezančeky, trochu osmažíme na olivovom oleji, ktorý posolíme. Pridáme na krúžky nakrájanú mrkvu a spolu podusíme, pridáme korenie, rascu a koriander.
- 2
Premiešame a pridáme sójovú omáčku, chvíľu spolu podusíme a pridáme ešte asi 1dcl vody, varíme pod pokrievkou 10 - 15 min.pokiaľ sa nám voda neodparí.
- 3
Podávame s vareným vajíčkom na tvrdo alebo so strúhaným nízko-tučným syrom. Dobrú chuť!
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvovy-perkelt/47794-recept.html